Marco Kalnenek van Weirdomusic vindt het jammer dat hij geen 'online Oscar' heeft gewonnen. "De tussenstanden van de publieksstemming wezen al in de richting van 'Car Stuck Girls', maar je weet nooit wat de vakjury voor afwegingen maakt."

Ook de vakjury koos echter voor 'Car Stuck Girls' in de categorie 'weird'. "Eerlijk gezegd vind ik het jammer dat ik uitgerekend van deze site heb verloren", aldus Kalnenek. "Het is in mijn ogen toch een beetje een verkapte sekssite. Maar ja, tegen plaatjes van mooie meiden is het nu eenmaal moeilijk concurreren."

Op 'Car Stuck Girls' staan foto's van vrouwen die hun auto met geen mogelijkheid meer vooruit kunnen krijgen. De auto's zitten vast in de modder, de sneeuw of in het bevroren water van een meer (!).

Zelf had Kalnenek een voorkeur voor de site Forteantimes. "Een goed verzorgde en inhoudelijk erg leuke site."

The Smoking Gun

De vakjury en het publiek verschilden dit jaar bij een groot aantal categorieën van mening. Zo riep de vakjury de nieuwssite van de BBC uit tot beste nieuwssite, terwijl het publiek koos voor The Smoking Gun: een site die documenten over rechtszaken en dergelijke online zet.

In de categorie 'community' koos de vakjury voor Wikipedia: de open-source encyclopedie diedoor talloze vrijwilligers wordt onderhouden. Het publiek sprak echter zijn voorkeur uit voor de weblogdienst LiveJournal.

Over welke site recht had op de onderscheiding in de categorie 'best practices' – de belangrijkste Webby Award – waren vakjury en publiek wel eensgezind: Google. The Onion werd unaniem tot grappigste site uitgeroepen.