Nokia, waarvan de smartphonetak op het punt staat overgenomen te worden door Microsoft, zal zijn financiële resultaten volgende week dinsdag bekend maken en weigert in te gaan op de verkoopcijfers, schrijft de Wall Street Journal. De zakenkrant zegt de verkoopcijfers van de Lumia ingefluisterd te hebben gekregen door “mensen die daarbij nauw zijn betrokken” en geeft er verder ook geen details over.

Nokia wil op korte termijn naar een kwartaalverkoop van 10 miljoen Lumia’s en heeft daar met die gestaag voortdurende stijging alle zicht op nu het lucratieve vierde kwartaal vordert. Elektronicaverkopen pieken traditiegetrouw sterk tussen het Amerikaanse Halloween (31 oktober) en de Kerstperiode.

Zes nieuwe producten, waaronder een laptop?

Nokia heeft deze week zijn Nokia World in Abu Dhabi en naar verwachting komt het Finse bedrijf met zes nieuwe producten, alle gebaseerd op Microsofts Windows. Daarbij zou de eerste tablet van Nokia zijn en enkele grootformaat telefoons. Het promoplaatje dat door Nokia is verspreid om het event aan te prijzen, toont ook een laptop, zie hieronder,

Het zal het laatste productevent zijn van Nokia, dat vorige maand bekend maakte dat partner Microsoft binnenkort de de smartphonetak overneemt. Die overname zal pas officieel zijn na alle formaliteiten, zoals goedkeuring door aandeelhouders en een fiat van de marktautoriteiten in Europa en de Verenigde Staten.