Het Algemeen Dagblad meldt dat de docent nog steeds voor de klas staat op een middelbare school in de hoofdstad. De Inspectie voor het Onderwijs heeft stappen tegen de school aangekondigd. "Zo'n man zou helemaal niet meer op een school les mogen geven", zo verklaarde een woerdvoerster van de inspectie tegenover het dagblad.

De 44-jarige K. is docent Nederlands en Engels op het Amsterdamse Comeniuslyceum. De rector van de school blijkt niet op de hoogte van het verleden van K. en wilde nog niet reageren, aldus het AD. De leraar blijkt na de zomer op een andere school te gaan werken, maar de rector wilde niet zeggen welke.

Leerkrachten die veroordeeld zijn voor zedendelicten, kunnen geen verklaring van goed gedrag, VOG, krijgen. Dit document is nodig om als docent te kunnen worden aangesteld. Het Algemeen Dagblad concludeerde onlangs al uit eigen onderzoek dat veel mensen met kinderen werken, zonder ooit zo'n VOG te hebben getoond.

In 2001 stelde K. via het chatprogramma CU2 een 15-jarige jongen voor om samen naar pornografische homovideo's te kijken. De docent werd uiteindelijk door toedoen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries opgepakt en tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een taakstraf veroordeeld, omdat hij zijn slachtoffer had bedreigd en tot het voortduren van het contact had gedwongen.

K. verklaarde tegenover het Algemeen Dagblad dat hij de ophef onrechtvaardig vindt, omdat zijn veroordeling geen betrekking had op seksuele handelingen. De man probeert daarom al vier jaar een verklaring van goed gedrag te bemachtigen, maar concludeert: 'justitie is kennelijk tegen mij'.