Vrijdag meldde het Belgische dagblad De Tijd al dat Belgacom en Versatel in gesprek waren. Destijds wilde Versatel de gesprekken nog niet bevestigen. Wel steeg de koers van het aandeel Versatel die dag 17 procent.

Maandagochtend bevestigt Versatel dat het praat met Belgacom. Het betreft 'initiële gesprekken over mogelijke vormen van strategische samenwerking, waaronder een eventueel openbaar bod', zo stelt het telecombedrijf in een verklaring.

Ook Talpa, het beleggingsbedrijf van John de Mol, is betrokken bij de gesprekken. Talpa bezit 42 procent van de aandelen Versatel.

De bevestiging van de gesprekken zorgt er maandagochtend voor dat de koers van het aandeel Versatel opnieuw sterk stijgt. Op het moment van schrijven noteerde het aandeel ruim 11 procent hoger op 1,96.

Versatel is de laatste maanden vooral in het nieuws geweest door het aankopen van de uitzendrechten voor de Nederlandse eredivisie. De Mol heeft de rechten voor het uitzenden van de samenvattingen van de voetbalwedstrijden in handen.