Het KPN-abonnement wordt hiermee overbodig, schrijft Versatel in de aankondiging van voip (voice over ip) via het adsl2+-netwerk. Versatel-abonnees konden al internetten en tv-kijken via dit netwerk.

Bestaande adsl2+-klanten van Versatel kunnen hun abonnement uitbreiden met voip-telefonie. Hierbij kunnen ze voor tien euro per maand in de avonduren en in het weekeinde onbeperkt bellen naar vaste nummers in Nederland. Voor nog eens vijf euro per maand is het bellen naar vaste nummers in de piekuren ook gratis.

Nieuwe klanten kunnen kiezen uit een Comleet Family-pakket of het Compleet Voetbal-pakket. Bij het eerste abonnement krijgen abonnees een internetverbinding met een downloadsnelheid van 4 Mbps en een upload van 1 Mbps. Ook krijgt de gebruiker een telefoonverbinding met twee lijnen en twee nummers en kan hij 's avonds, 's nachts en in het weekeinde gratis bellen naar vaste nummers in Nederland. Tot slot heeft hij de mogelijkheid om een selectie van wedstrijden op het Eredisivie voetbalkanaal van Versatel te bekijken. Dit pakket kost veertig euro per maand.

Bij het Compleet Voetbal-pakket krijgt de klant een internetverbinding tot 20 Mbps. Verder ontvangen ze alle Eredivisie-voetbalwedstrijden live op hun tv en dezelfde voip-functionaliteiten als bij het Compleet Family-pakket. Voor dit abonnement vraagt Versatel vijftig euro per maand.

Versatel biedt al sinds april de snelle internetverbinding van 20 Mbps aan in combinatie met het Eredivisie-voetbal. Onlangs bleek tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers nog dat ongeveer 19.000 Nederlanders inmiddels hebben gekozen voor dit pakket. Echter in de praktijk blijkt de snelheid van de internetverbinding tegen te vallen. Volgens onderzoeksbureau iPing komt de gemiddelde snelheid niet hoger dan 12,5 Mbps.