De adsl2+-dekking (nodig voor het uitzenden van kwalitatief goede tv) van Versatel omvat op dit moment 60 procent van de Nederlandse huishoudens. Dat is te weinig, vinden de clubs uit de eredivisie. Zij eisen dat op zijn minst 90 procent van de Nederlanders de mogelijkheid moet hebben om de wedstrijdbeelden tegen betaling live te ontvangen.

Diverse media melden dat Versatel in gesprek zou zijn met Digitenne, dat televisie aanbiedt via de ether. Woordvoerder Ad Everaars van Digitenne wijst de geruchten echter van de hand.

"Dat slaat echt nergens op", zegt Everaars. "We hebben met alle spelers in de markt contact, en dus ook met Versatel. We zijn wel geïnteresseerd in content, maar we hebben op dit moment niets concreets te melden."

Een samenwerking tussen Digitenne en Versatel ligt volgens Everaars ook niet voor de hand, omdat Digitenne alleen actief is in de randstad. In dat gebied heeft Versatel al voldoende dekking. Samenwerking met kabelbedrijven lijkt daarom meer voor de hand te liggen. Volgens Het Financieele Dagblad is Versatel ook in gesprek met kabelbedrijven.

Half miljoen abonnees

Versatel verwierf eind vorig jaar de live uitzendrechten voor alle wedstrijden uit de eredivisie. Versatel betaalt 30,5 miljoen euro per seizoen. Het contract geldt voor drie jaar.

Het telecombedrijf heeft zich ten doel gesteld om voor het eind van dit jaar honderdduizend mensen te interesseren voor het nieuwe adsl-abonnement van 20 Mbps waarbij het mogelijk is om alle wedstrijden uit de eredivise te bekijken.

Versatel verwacht dat in augustus 2008 een half miljoen abonnees via het telecombedrijf naar live eredivisievoetbal zullen kijken. Canal+, dat nu de uitzendrechten heeft voor live voetbal, heeft zo'n kwart miljoen abonnees.