Versatel startte ruim twee weken geleden gesprekken met het Vlaamse telecombedrijf en het mediabedrijf van John de Mol. Deze gesprekken worden voortgezet, zo heeft Versatel dinsdag laten weten. "Gelet op de stand van deze besprekingen, kunnen op dit moment geen verdere mededelingen worden gedaan." Eind juni denkt Versatel wel nieuws te kunnen melden.

De Mol liet half mei al weten sterk voorstander te zijn van een fusie van de drie bedrijven. Hij heeft een belang van 42 procent in Versatel. Een samenwerking tussen de drie bedrijven ligt voor de hand omdat de scheiding tussen televisie, radio en computers steeds verder zal afnemen, zo zei een Talpa-woordvoerder eerder tegenover Webwereld.

De drie bedrijven hebben elk al belangrijke zendmachtigingen binnengehaald. Talpa zendt vanaf augustus de samenvattingen uit van het eredivisievoetbal in Nederland. Versatel heeft de komende drie jaar de rechten voor live-wedstrijden in de eredivisie, die via internet (adsl2+) worden uitgezonden. Belgacom staat op het punt de rechten binnen te halen voor het Belgische voetbal.

De korte mededeling over de voortgang van gesprekken zorgde er woensdagmorgen voor dat de prijs van het aandeel Versatel al snel met ruim 4 procent steeg.