Dit blijkt uit een onderzoek waarbij 19.332 zoekwoorden zijn ingevoerd in de zoekmachines Google, Yahoo, Windows Live en Ask. De zoekmachines toonden slechts in 3,6 procent van de gevallen hetzelfde resultaat. In geen van de gevallen toonden de vier zoekmachines dezelfde top 3 en in minder dan 1 procent van de gevallen waren de resultaten op de eerste pagina gelijk.

Twee jaar geleden is er een soortgelijk onderzoek uitgevoerd, toen waren de topresultaten nog in 7 procent van de gevallen gelijk. "Deze verschillen spreken het heersende gevoel dat alle zoekmachines hetzelfde zijn tegen", zo staat in het onderzoek. "Ook is het niet zo dat zoeken met één zoekmachine de beste zoekresultaten oplevert."

Het onderzoek is uitgevoerd door Dogpile.com, een zoekmachinedienst die de resultaten van grote zoekmachines combineert, in samenwerking met onderzoekers van Queensland University of Technology en Pennsylvania State University. De onderzoekers claimen dat de resultaten van het onderzoek het belang van websites als Dogpile vergroten.