Een 400 MHz-versie van de Pentium II voor goedkope PC's verschijnt enkele maanden eerder dan was aangekondigd. Officieel stond de snelste Celeron voor april gepland.

De nieuwe processor zal nu in januari al zijn weg vinden naar de computerfabrikanten, die tegelijkertijd de beschikking krijgen over een 366 MHz-versie. De processoren gaan (per duizend stuks) respectievelijk 180 en 160 dollar kosten.

Volgens onbevestigde berichten heeft Intel ook een nieuwe kostenbesparende methode uitgedacht, waarbij de Celeron een nieuw 'voetje' krijgt met 370 pinnetjes. Dit nieuwe processorslot staat als PPGA bekend.

Wie op een echt andere chip van Intel wil wachten kan vanaf 1 maart met de Katmai aan de slag. Niet alleen heeft deze processor kloksnelheden van 450 en 500 MHz, maar ook een hele sliert aan nieuwe instructies die de floating point-berekeningen versnellen, betere spraakherkenning bieden en videobeelden op topsnelheid vertonen.

Ook de systeembus is sneller (133 MHz in plaats van 100 MHz), een snellere Accelerated Graphics Port (4X), ondersteuning voor Rambus DRAM en een hogere verwerkingssnelheid voor Ultra ATA-hardware (66 Mbps).

De Katmai krijgt verder een component, die systeembeheerders op afstand kan vertellen wat voor vlees (processor) ze in de kuip hebben en een prefailure notification die een waarschuwing laat uitgaan als er kans bestaat dat de chip de geest geeft.