Na ongeveer een uur was het probleem verholpen. Op een blog van Google schreef Marissa Mayer aanvankelijk dat het probleem was ontstaan door een menselijke fout bij het team van StopBadware.org, een nonprofit-organisatie die een lijst bijhoudt van sites die kwaadaardige software installeren op computers. “Omdat elk geval individueel moet worden bekeken, wordt deze lijst bijgehouden door mensen, niet door algoritmen”, schreef Mayer. Aan die lijst was per ongeluk de url ‘/’ toegevoegd, waardoor alle url’s ineens positief waren.

Later werd duidelijk dat de fout wel degelijk bij Google had gelegen. In een post op het StopBadware blog werd uitgelegd dat Google de lijst van StopBadware alleen gebruikt om zijn eigen lijst van url’s samen te stellen en dat data van StopBadware.org nooit zo’n groot effect kan hebben.

Marissa Mayer erkende de fout en heeft haar blog aangepast. Ze heeft zich verontschuldigd tegenover de gebruikers en tegenover StopBadware.org. Op het blog van StopBadware staat nu te lezen dat in ieder geval die organisatie haar excuses accepteert.

Bron: Techworld