Op het officiële blog is de upgrade dinsdagavond wereldkundig gemaakt. Om "betere prestaties" mogelijk te maken, worden Glass-brillen die binnen het Explorer-programma van Google besteld worden, voortaan geleverd met 2GB RAM geheugen.

In de commentaren reageren de meeste fans en Glass-bezitters enthousiast, maar kunnen sommige early adopters het niet laten te zeuren. Sommigen vragen zich af of ze überhaupt kunnen upgraden, terwijl anderen van Google een gratis opwaardering eisen. En dat zijn er nogal wat.

Brillen kapot smijten

Commentator Jake Weisz voorspelt dat Google deze maand opvallend veel kapotte brillen retour zal krijgen die onder het garantieprogramma vervangen gaan worden door een nieuwe Glass mét 2GB RAM. "Of ze moeten iedereen gratis upgrades geven, of ze moeten bestaande modellen vervangen."

Een andere commentator, Logan Kraus, merkt terecht op dat alle respondenten zich moeten realiseren dat ze meededen aan een bètaprogramma. Niet zomaar in aanmerking komen voor een (gratis) upgrade van het product is daarvan één van de consequenties. "Had je jezelf maar niet moeten inschrijven als tester en moeten wachten op het definitieve product."

Niet mokken, lekker dokken

Google wijst zelf in een reacties ontevreden Glass-gebruikers er eveneens op dat het hier om een open bètaprogramma gaat waarin gebruikers geen nieuwe hardware opgestuurd krijgen. Wel zullen oudere modellen softwareupdates blijven ontvangen.

Een greep uit de reacties: