Een tikkie na van rechter Denise Cote bij de verloren rechtszaak van Apple tegen toezichthouder Michael Bromwich. Zij noemt het essentieel voor het beschermen van het publieke belang dat Bromwich zijn werk blijft doen bij Apple. De advocaat controleert momenteel of het bedrijf zich aan de opgelegde e-bookregels houdt.

Lees ook:

Apple schuldig aan prijsopdrijving e-books Apple ergert zich wild aan antitrust-controleur

Apple's lastpak mag blijven

Apple wilde van hem af en beschuldigde hem onder meer van persoonlijke vooroordelen. Iets wat Justitie al "een karaktermoordcampagne" noemde tegenover de politieke krant The Hill.

'Reactie onderstreept wijze beslissing'

Apple moet zich volgens de rechter netjes aan de regels houden, meldt diezelfde krant. Dat deed Apple eerder niet door illegale prijsafspraken te maken met meerdere uitgevers. De beslissing van de rechtbank tot het inzetten van Bromwich is volgens Cote noodzakelijk, omdat het bedrijf eerder heeft bewezen dat het bereid is om de wet te overtreden.

Cote: "Hoewel Apple de voorkeur geeft aan het hebben van geen toezichthouder, hebben zij niet kunnen aantonen dat zijn vertrek goed is voor het algemeen belang. Apple's reactie op de aanwezigheid van een toezichthouder onderstreept de wijsheid van het opleggen."