Als de muis langer dan tien seconden niet gebruikt wordt en de hand er toch op ligt, gaat het apparaat trillen. Het voelt als een mobieltje dat in je hand afgaat. De eerste keer is het wellicht schrikken, maar het went snel.

Hoverstop is afgeleid uit het Engels en duidt op het zweven van de hand op of vlak boven de computermuis, zonder dat deze gebruikt wordt. De gedachte erachter is dat dit zogeheten 'passief muizen' sneller rsi veroorzaakt.

"Pc-gebruikers houden tweederde van de tijd dat ze achter de pc zitten hun muis vast, ongeacht of ze die gebruiken of niet", aldus Erwin Welbergen van Hoverstop. Bij het passief muizen verdwijnen de spanningspieken uit de spieren, maar het gemiddelde spanningsniveau is bijna even hoog als wanneer de muis actief wordt gebruikt, stelt Hoverstop.

"Pas als je je hand naast de muis op tafel legt, verdwijnt de spierspanning helemaal", aldus Welbergen. Dankzij de trillende muis kan volgens hem de tijd dat de hand op de muis ligt, met 25 procent verminderen.

De muis is verkrijgbaar vanaf 69 euro bij Hoverstop.