De beelden zijn afkomstig van de Duitse techsite WinFuture, die 'Windows 9 Technical Preview Build 9834' in handen hebben gekregen. De video toont het nieuwe Startmenu in actie. Wat daarbij opvalt is dat in het Startmenu de tegels van Windows 8 prominent aanwezig blijven.

Daarmee is het nieuwe Startmenu een compromis geworden. Enerzijds komt Microsoft gebruikers die niet konden wennen aan de Moderne Interface van Windows 8 tegemoet en anderzijds kan het bedrijf de tegelfilosofie niet helemaal loslaten. Via de tegels kunnen gebruikers Metro-apps oproepen die bedoeld zijn om te functioneren met een touch-interface en kunnen zij widgets als weersinformatie laten tonen.

Verderop in de video zien we dat het Startscherm - de tegel-only modus - van de Moderne Interface blijft bestaan en dat Windows 9 in staat is apps daarvan ook naar de desktop te brengen en daarbij de grootte van het venster aan te passen. Partners zouden op dit moment actief bezig zijn de laatste Build-versie te testen. Niet bekend is wanneer het definitieve besturingssysteem klaar is.