Dat vindt althans de vicevoorzitter van de Britse bond van hoofdcommissarissen Brian Moore. De BBC toonde maandag in het tv-programma Panorama beelden van video's die op Youtube te vinden zijn en waarbij kinderen van een jaar of twaalf door een groepje jongeren in elkaar worden geslagen. Dit fenomeen, waarbij de beelden worden vastgelegd met mobiele telefoons, wordt ook wel 'happy slapping' genoemd.

Volgens Moore zijn de videosites verantwoordelijk voor de content op hun site. "Ze verdienen er ook geld aan en dus moeten ze ook dergelijke video's verwijderen", aldus Moore.

Youtube zegt zelf geen aangifte te doen bij dit soort gewelddadige video's. Een woordvoerder van Google zegt dat het bedrijf pas reageert als mensen aangeven dat ze een filmpje 'ongepast' vinden. "Jammer genoeg gaat het hier om een minderheid van de mensen die de regels overtreedt", aldus de woordvoerder. Overigens verwijdert Youtube wel regelmatig video's met porno.

Ook de beheerder van Liveleak, Hayden Hewitt, zegt in de tv-uitzending dat hij de video's ongepast vindt. Hij wil de fragmenten niet verwijderen omdat ze allemaal vooraf door zijn mensen zijn gescreend. Wel zegt wel bereid te zijn om enkele discriminerende reacties bij de video's te verwijderen.