Afgelopen week kondigde Sony Ericsson de Z1010 aan. Hun eerste UMTS-toestel dat naar verwachting in de herfst op de markt komt. De mobiele telefoon is uitgerust met maar liefst twee ingebouwde cameraatjes. Eentje om snapshots mee te nemen en eentje voor beeldtelefonie. Zodat je elkaar kunt zien tijdens het bellen, mits de ander ook zo'n toestel heeft. Dat zette me aan het denken.

Beeldtelefonie is al jaren een beetje de D66 van de telecom: het klinkt allemaal hartstikke leuk maar niemand zit er blijkbaar echt op te wachten. De laatste jaren is beeld echter gedemocratiseerd. Digitale camera's kosten geen drol meer, webcams zijn zelfs alweer uit de mode en met de komst van cameramobieltjes kan jan en alleman plaatjes schieten. En zo dadelijk dus ook videofoneren, beeldtelefoneren, bekbellen, of hoe je het wilt noemen.

Maar wat gebeurt er dan als degene die je belt niet in staat is zijn cameramobiel op te nemen? Videovoicemail natuurlijk! Aangezien ik niet zo snel een voorbeeld kon vinden op het net (is nou nog niemand op dit idee gekomen?) heb ik zelf een paar probeersels online gezet. Zie je het voor je?

Link: www.vanderzande.com/videovoicemail