Bovendien moet de man een werkstraf van vijftig uur uitvoeren, zo heeft een rechter in Rotterdam dinsdag geoordeeld. De straf is daarmee bijna geheel conform de eis van het Openbaar Ministerie, die een werkstraf van honderd uur had geëist.

De 22-jarige man uit Beusichem stond terecht wegens computervredebreuk en het hacken van computersystemen. De hacker is tussen september 2006 en maart 2007 diverse keren in het systeem van de Griekse gamesproducent Aventurine binnengedrongen. Daar heeft hij een testversie van het spel Darkfall Online, dat nog in ontwikkeling is, gedownload.

Bovendien heeft de hacker ook broncode van de bedrijven Zenimax en Nprotect gestolen. Zowel Aventurine als Zenimax hebben schadeclaims ingediend van respectievelijk 15.000 euro en 68.000 dollar (circa 50.000 euro). Hoe de rechter hierover heeft geoordeeld, is niet precies bekend.

De hacker werd begin april van dit jaar, toen hij nog 21 jaar was, opgepakt. Hij bekende zijn hackactie en zei toegang te hebben gehad tot enkele e-mailboxen van medewerkers van Aventurine.

Het Openbaar Ministerie is tevreden met het vonnis en gaat niet in hoger beroep. Het is nog onbekend of de veroordeelde hacker in hoger beroep gaat.