Gebruikers kunnen zich vanaf deze week aansluiten en een wifi-router aanschaffen voor vijf euro. Ze kunnen kiezen uit drie soorten abonnementen, Linus, Bill of Alien. Als ze kiezen om 'Alien' te worden, betalen gebruikers voor wifi-toegang via het Fon-netwerk. Kosten voor een hele dag toegang bedragen drie euro.

Van dit bedrag gaat de helft naar Fon en de andere helft naar Bill. Deze Fon-gebruiker krijgt een vergoeding van Alien-gebruikers met wie hij zijn wifi-toegangspunt deelt. Tot slot delen Linus-leden hun wifi-hotspot met het Fon-netwerk (zowel Bill als Alien). Zij kunnen daarom gratis gebruikmaken van alle Fon-hotspots.

Gebruikers van Fon Technology werken met software die sterk lijkt op Skype en waarmee ze van elkaars internetverbinding gebruik kunnen maken. De routersoftware zorgt ervoor dat gebruikers kunnen roamen. Het internetverkeer van de wifi-gebruikers van Fon wordt geroamd via gewone internetproviders.

Fon Technology, een Spaans bedrijf dat in februari een vestiging in Nederland opende, hoopt in 2010 een wereldwijd netwerk van één miljoen wifi-hotspots te hebben. Het bedrijf kreeg een financiële injectie van Skype, Google en een investeringmaatschappij, van in totaal 18 miljoen euro.