Ancheta bekende schuld aan het verkopen van botnet-software waarmee computers op afstand kunnen worden gebruikt om spam te versturen en distributed denial-of-service aanvallen uit te voeren. Ancheta maakte met de tekst 'botz4sale' reclame voor zijn software op internet. De computerpiraat gaf ook toe dat hij grote aantallen geïnfecteerde computers opdracht gaf om adware te downloaden. Hij verdiende 107.000 dollar aan commissie van de adverterende bedrijven. In totaal verschafte hij zichzelf toegang tot zo'n 400.000 computers.

Volgens de aanklagers is de celstraf van Ancheta de langste die ooit voor dergelijke delicten is opgelegd. Daarnaast is het de eerste rechtszaak waarin iemand wordt veroordeeld voor het verkopen van bot-software aan hackers, zo meldt de LA Times.

Naast de celstraf van bijna vijf jaar heeft Ancheta ook een boete opgelegd gekregen. Hij moet 15.000 dollar betalen aan een van zijn slachtoffers, een marine-instituut in Californië. Daarnaast moet de de man 60.000 dollar aan illegale inkomsten afdragen.