1. Chrome crasht en loopt vast.

Nou ja, daarvoor is de huidige versie dan ook nog een beta en Google kennende zal het nog wel lang beta blijven ook. Niettemin had Google zelf hoog opgegeven van het feit dat als een webpagina kwam vast te lopen in Chrome, de browser niet alle tabbladen in zijn val zou meeslepen. Dat blijkt dus wel te gebeuren. Deze bugs zullen volgens Google snel gerepareerd worden.

Er zijn trouwens nog tal van andere fouten geconstateerd. Nogal wat gebruikers melden bijvoorbeeld problemen met het inloggen op webpagina's die ongetwijfeld zijn geoptimaliseerd voor IE.

2. Chrome is onveilig.

De browser blijkt gevoelig voor een zogeheten tapijtbom. Combineer een (oud) lek in het open source Webkit platform en een Java bug die eerder dit jaar is ontdekt en de browser kan simpelweg een programma opstarten, zoals spyware of malware.

De automatische suggest-functie van Chrome baart enkele experts zorgen, aangezien Google heeft gezegd heeft dat het twee procent van de zoek- en surfdata van gebruikers zal bewaren. Wie geen sporen wil achterlaten moet erg veel functionaliteit uitschakelen.

3. Chrome is niet te personaliseren.

Sneller en stabieler hoeft voor gebruikers nog geen reden te zijn om op een andere browser over te stappen. Firefox en in mindere mate Opera bieden gebruikers volop mogelijkheden om de browser aan te passen of de functionaliteit uit te breiden. Google gaat overigens wel plugin functionaliteit toevoegen, zo heeft het bedrijf al gezegd. Over de snelheid van Chrome is trouwens ook een discussie gaande.

4. Chrome is gebrekkig.

Recensenten en bloggers haalden binnen enkele dagen een waslijst aan beperkingen boven tafel.

De bookmarks van andere browsers worden soms maar beperkt overgenomen. Opnieuw indelen is ingewikkeld wegens het ontbreken van een bookmarksysteem. Andere klachten: de browser laadt pagina's soms niet of slecht, maar dat valt Google niet altijd aan te rekenen. De integratie van Google diensten is gebrekkig, kennelijk omdat Google van Chrome geen uithangbord durfde te maken.

Zoeken in de adresbalk is geen goed idee als de gebruiker via een uitklapmenu niet kan kiezen uit verschillende zoekmachines. Nog een klacht: Naarmate het aantal tabbladen toeneem, zijn die zo klein dat ze amper meer zijn aan te klikken. Sommige gebruikers vinden het ontbreken van een RSS lezer vervelend. Overigens heeft Chrome ook al een aantal fans, onder wie Marc Andreessen, grondlegger van de oerbrowser Mosaic en later Netscape.

5. Chrome stelt rare gebruikersvoorwaarden

De gebruikersovereenkomst van Chrome stelde dat "Google een eeuwigdurende, onherroepelijke, wereldwijde, royaltyvrije en niet-exclusieve licentie (heeft) op het reproduceren, aanpassen, wijzigen, vertalen, publiceren, verspreiden, publiekelijk uitvoeren en weergeven van deze Inhoud."

Waarnemers vreesden dat gegevens over het surfgedrag van gebruikers bij adverteerders terecht konden komen, maar de inhalige gebruikerslicentie werd deze week alweer gewijzigd. Nu stelt de zogeheten EULA dat gebruikers alle auteursrecht over zelfgemaakte content behouden. Echter, de aanpassing geldt momenteel alleen nog voor de Engelse versie en nog niet voor de Nederlandse.