De sluiting van Virgin Digital is vrijdag door het bedrijf zelf aangekondigd. De muziekdienst accepteert vanaf 28 september geen nieuwe klanten meer. Bestaande klanten krijgen nog enkele weken de tijd om hun credits voor downloads in te wisselen. Op 19 oktober valt dan echt het doek voor de Virgin-muziekdienst in Engeland en de Verenigde Staten.

Een duidelijke reden voor het sluiten van de muziekdienst heeft Virgin niet gegeven. Het bedrijf verkoopt muziekbestanden in het Windows Media Audio-formaat. De muziek was niet af te spelen op iPods omdat Apple voor de muziekbestanden een andere beveiligingstechnologie gebruikt.

Virgin bood onder meer een abonnement aan waarbij gebruikers muziek konden downloaden en konden afspelen zolang er abonnementsgeld wordt betaald. Zodra de gebruiker zijn abonnement stopt, worden de bestanden onbruikbaar. Ook mogen de nummers die via dit abonnement zijn aangeschaft, niet op cd's worden gebrand.

Vorige maand kondigde Via Networks, het moederbedrijf van MTV Networks, al een samenwerking aan met de Rhapsody-muziekdienst van RealNetworks.