Zo meldde het Winbeta.org-blog dat het Windows Driver Kit-team van Microsoft een e-mail heeft gestuurd naar bètatesters dat een nieuwe versie van WDK snel zou worden uitgebracht om zo samen te vallen met de bèta van Vista SP1 Preview. In de e-mail lijkt te worden gesuggereerd dat Vista SP1 zeer binnenkort beschikbaar is voor bètatesters.

Ook wordt er door verschillende mensen gespeculeerd dat Microsoft de bèta donderdag, de dag dat het bedrijf ook zijn financiële resultaten van het vierde kwartaal presenteert, al vrijgeeft.

In een interview via e-mail met de IDG Newsservice zegt een bron dat insiders hem hebben verteld dat een bèta van SP1 op de plank ligt en dat een directe release zeer waarschijnlijk is. Een andere bron beweert via MSN Messenger dat Vista SP1-bèta in elk geval deze week nog wordt vrijgegeven.

"Veel bedrijven zijn Vista nog altijd aan het evalueren. Service pack of geen service pack", zegt Mike Sievert, vicepresident van de Windows business group over SP1. Sievert lijkt met deze uitspraak de impact die SP1 heeft op het upgraden van XP naar Vista door bedrijven te willen afzwakken. Over de introductiedatum van de SP1-bèta wilde hij niets loslaten.

De definitieve versie van SP1 zal eind dit jaar worden vrijgegeven, zo heeft Microsoft eerder al bekendgemaakt.