Bedoeling is dat klanten de clients zelf kunnen afstemmen op hun omgeving. VMware View Open Client valt onder het zogenaamde vClient-programma van de virtualisatiereus. Het idee achter dat programma is dat gebruikers de beschikking krijgen over wat VMware 'universele clients' noemt. Omdat de desktopvirtualisatie direct op de hardware in het datacentrum draait, kunnen de clients meer bieden met minder systeembronnen.

Het idee van het vrijgeven van de broncode is primair dat bouwers van hardware met inzicht in de broncode hun apparaten geschikt kunnen maken om een in het datacentrum gehoste desktop te kunnen draaien. Op den duur kan dat bijvoorbeeld betekenen dat mobieltjes volledige Linuxdesktops gaan draaien, zonder dat er gesneden hoeft te worden in de mogelijkheden. Voorlopig blijft het bij theorie.

LGPL 2.1

Ook leveranciers van besturingssystemen (de Red Hats en Novells van deze wereld) kunnen nu met de specificaties aan de slag om de VMware-software geheel af te stemmen op een eigen virtuele desktopomgeving. De software gaat vallen onder de LGPL 2.1, wat betekent dat niet alleen partners en klanten van VMware de beschikking krijgen over VMware View Open Client. Ook communities en in-house ontwikkelaars kunnen ermee aan de slag.

Vragen over hoe het zit met de toekomstige open source plannen heeft VMware nog niet kunnen beantwoorden.

Bron: Techworld.nl