All Things Digital, de tech-afdeling van The Wall Street Journal, schrijft dat VMware bereid is om Zimbra te kopen. Yahoo heeft het open source bedrijf, dat met zijn collaboration suite een alternatief biedt voor Microsoft Exchange, in 2007 overgenomen voor 350 miljoen dollar. Al sinds september probeert Yahoo Zimbra weer te verkopen, maar de kopers stonden tot nu toe nog niet in de rij. VMware koopt Zimbra voor een bedrag dat aanzienlijk lager ligt dan het bedrag waarvoor Yahoo het heeft aangekocht, “aldus bronnen die bekend zijn met de situatie.”

Concurrentie met Google

Volgens Virtualization.info lijkt deze overname erg onwaarschijnlijk. Maar omdat All Things Digital over het algemeen goed is geïnformeerd, gaat men er toch vanuit dat deze geruchten op waarheid zijn gebaseerd. Volgens de virtualisatiesite zet VMware de stap om de concurrentie aan te gaan met Google. Men wil clouddiensten aan gaan bieden, zoals Iaas, Paas en Saas. Zimbra komt voor dat laatste goed van pas.

Wel moet VMware vrezen voor zijn reputatie als het zijn speelveld uit gaat breiden, aldus Virtualization.info. Niet alleen verandert het partners in concurrenten, maar stappen buiten het virtualisatiegebied kunnen ook klanten van VMware vervreemden.

Concurrentie met Red Hat

Volgens The Var Guy gaat VMware niet alleen de concurrentie aan met Google, maar ook met Microsoft en met Red Hat, dat zich ook steeds meer profileert als virtualisatiebedrijf. Zimbra is samen met andere open source bedrijven een goede partner van Red Hat.

Bron: Techworld