Er zijn veel manieren om de concurrentie een hak te zetten. Een daarvan is het publiceren van blogposts die er niet om liegen. Nu Red Hat de virtualisatiemarkt betreedt komt het flink onder vuur te liggen in een markt die wat dit betreft een goede traditie heeft.

Simon Crosby van Citrix heeft bijvoorbeeld klanten van Red Hat al opgeroepen om over te stappen naar CentOS of naar Oracle Unbreakable Linux, omdat Red Hat Xen niet meer ondersteunt. Maar ondertussen is ook VMware bezig met het ontmantelen van het virtualisatieaanbod van Red Hat. Op zijn persoonlijke blog is Staff Engineer Eric Grey bezig met een serie waarin hij geen spaan heel laat van het nieuwe Red Hat Enterprise Virtualization platform dat eind vorig jaar is geïntroduceerd.

Hij begon op 1 april met een brief aan Red Hat, waarin hij herinneringen ophaalt aan de goede relatie die Red Hat en VMware in het verleden hadden, maar die al lang tot het verleden behoort. Hij stelt dat Ubuntu en SUSE in hun vuistje lachten met Red Hat, omdat het bedrijf te Linux is voor Windowsmensen en te Windows voor Linuxmensen.

Vervolgens komt er een serie van (tot nu toe) zes afleveringen waarin hij steeds een onderdeel van RHEV onder de loep neemt, om het vervolgens af te branden. Zo wijst hij erop dat Red Hat maar één reference case heeft, dat RHEV Manager een single-point-of-failure is, en dat Red Hat machines niet uitzet als er geen VM’s op draaien.

Virtualization.info speculeert over de gevolgen die dit zal hebben. Het hoopt dat deze aanval een reactie teweeg zal brengen die waardevolle informatie boven water krijgt. Hoe dan ook zal Red Hat moeten reageren op alle aanvallen op haar virtualisatieplatform. Bron: Techworld