Dit meldt het Franse persbureau AFP. Het drietal is erg populair op Youtube dankzij een aantal videofilmpjes op de populaire site. De Verenigde Naties verzochten de videomakers om een korte film te maken voor de campagne 'Stand Up Against Poverty'. Komende zondag vinden wereldwijd talloze demonstraties plaats in het kader van de campagne.

Jessica Lee Rose, de actrice die 'Bree' speelt in de videoreeks Lonelygirl15, laat in haar spotje weten dat de helft van de wereldbevolking rond moet komen van minder dan twee dollar per dag. De virtuele tovenaar Marcos Tempest attendeert kijkers op de manifestaties op 15 en 16 oktober tegen de armoede. Renetto, ten slotte, klimt in een filmpje symbolisch op zijn dak om 'op te staan' tegen armoede en mensen bewust te maken van het probleem, aldus het persbureau.

Volgens hoofd communicatie Mandy Kibel van de VN Millenium-campagne waar het initiatief deel van uitmaakt, is er veel respons op de filmpjes. "Er is enorm veel respons omdat de online gemeenschap een erg sterke omgeving is voor communicatie", aldus Kibel. "We vonden het daarom een belangrijke omgeving om te verkennen."