Dat zegt Chris Gent, president-directeur van Vodafone AirTouch, maandag in een interview met de Franse krant Le Figaro.

De krant vroeg Gent, in het licht van de megafusie tussen America Online en Time Warner, of de consolidatie op de Europese telecom- en internetmarkt zou versnellen.

"We werken aan andere deals met grote bedrijven," antwoordde Gent. "Belangrijke deals zijn aanstaand."

Gent wilde niet zeggen met welke bedrijven gepraat wordt. Wel maakte de topman duidelijk dat Vodafone Airtouch, na een geslaagde overname van Mannesmann, niet geïnteresseerd is in de Franse mobiele operator SFR.

Als de overname van Mannesmann slaagt, verwerft Vodafone AirTouch daarmee ook een belang in SFR. Gecombineerd met haar huidige belang komt dat op 32 procent.

Vorige week werd bekend dat KPN Telecom interesse heeft in SFR, de tweede mobiele aanbieder in Frankrijk. Ook Mannesmann voert gesprekken met grootaandeelhouder Vivendi over de koop van SFR.

Het Duitse Mannesmann zet haar hakken steeds dieper in het zand om overname door Vodafone AirTouch tegen te gaan. De laatste stap is een mogelijke beursgang van de internettak. Volgens de Wall Street Journal is Mannesmann met 2,6 miljoen klanten in Duitsland en Italië de derde internetaanbieder van Europa.

Gent reageerde gelaten op het nieuws uit Duitsland. "Niets nieuws onder de zon." Volgens Gent is een beursgang van Mannesmanns internetactiviteiten helemaal niet uitgesloten na een fusie met zijn bedrijf.Eerdere relevante berichten: Vodafone AirTouch profileert zich multimediaal (12 januari 2000) Vodafone AirTouch zet bod op Mannesmann door (22 december 1999) Opnieuw afwijzing voor Vodafone AirTouch (29 november 1999) Mannesmann onderwerp van grootste overnamestrijd ooit (17 november 1999)