De toestellen met het Vodafone-startscherm liggen nu al in de tien eigen winkels die de operator heeft in Nederland. Met het nieuwe startscherm kan Vodafone meer invloed uitoefenen op de content die zijn klanten voorgeschoteld krijgen. Zo is er versnelde toegang tot de downloadwinkel van het telecombedrijf.

MyWeb

Gebruikers van het Vodafone-startscherm kunnen met een toegangscode het startscherm ook vanaf een pc bekijken. Daar kunnen bijvoorbeeld een widget met het weerbericht of rss-feeds worden toegevoegd. Wijzigingen aan het startscherm worden automatisch gesynct tussen pc en telefoon. Deze dienst heet My Web.

Volgens een Vodafone-woordvoerder moet MyWeb in de loop van volgende week van start gaan. De woordvoerder vergelijkt de dienst met iGoogle, dat je ook overal met je account meeneemt.

Meer dan Nokia?

Vodafone is van plan het startscherm op meer telefoons voor te installeren. De Vodafone-woordvoerder kan nog geen namen geven, maar zegt dat het niet alleen Nokia-toestellen zullen zijn.

Vodafone begint in acht landen met de eigen startschermen, waaronder dus Nederland. Meer landen volgen in 2010. De toestelkeuze is overigens een lokale kwestie. Zo zijn het in Groot-Brittanni├ź de Nokia N85 en de 6210 die voorzien worden van een nieuw startscherm.

Het nieuwe Vodafone-startscherm op een Nokia N85: