De mobiele operator heeft hiervoor een contract getekend met Infront Sports & Media, het bedrijf dat wereldwijd de uitzendrechten van de FIFA Worldcup verdeelt. Hoeveel Vodafone voor de rechten heeft betaald, wil woordvoerder André van der Elsen niet zeggen.

Vodafone-gebruikers zijn hierdoor in staat om tijdens het WK samenvattingen van wedstrijden, goals en andere hoogtepunten op hun mobiel te bekijken. Eerder kocht Vodafone ook al de mobiele uitzendrechten voor de Champions League-wedstrijden.

"Het verschil met de vorige keren is dat alle 64 wedstrijden van het WK worden digitaal opgenomen. Van elke wedstrijd worden uitsneden gemaakt van spannende momenten en doelpunten zodat ze goed op de mobiel te bekijken zijn", vertelt Van der Elsen.

De beelden zijn goed te bekijken voor abonnees met umts. Gebruikers die een gprs-verbinding hebben krijgen de videofragmenten waarschijnlijk per mms voorgeschoteld.

Vanaf april start Vodafone een speciale reclamecampagne rond het WK voetbal. Daarbij worden ook oranje draaghoesjes voor mobiele telefoons aangeboden, door Vodafone 'Mobihose' genoemd.