In het tweede kwartaal van dit jaar steeg de omzet van het telecombedrijf met 6,4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2005.

Opvallend is dat de cijfers sterk verschillen in de diverse regio's waar Vodafone vertegenwoordigd is. Zo groeide in Europa de omzet met slechts 1,3 procent. In landen waar mobiele telefonie nog in opkomst is, groeide de omzet met 13,9 procent.

In het afgelopen kwartaal steeg het aantal gebruikers van Vodafone met 4,5 miljoen tot 186,6 miljoen. Hierbij zijn overigens niet de 11,7 miljoen gebruikers gerekend van Telsim, de Turkse operator die onlangs door Vodafone werd ingelijfd.

3G

In het tweede kwartaal gingen er 1,3 miljoen 3G-toestellen met een Vodafone-abonnement over de toonbank. Dit ligt in lijn met de verwachting, vertelde topman Arun Sarin maandag tijdens een persconferentie.

Onlangs zag Vodafone nog af van de aanleg van een 3G-netwerk in Tsjechië. Het bedrijf vond het niet nodig om zoveel in een nieuw netwerk te investeren terwijl het marktaandeel in dat land rond de 20 procent ligt.

Vodafone gaat wel door met het uitrollen van een eigen dsl-netwerk voor vast internet. De operator streeft ernaar om in alle landen waar het bedrijf actief is, nog dit financiële jaar dsl-diensten te introduceren.