Het van huis uit Britse telecombedrijf reageert hiermee op een bericht uit de Financial Times waarin - op basis van anonieme bronnen - werd beweerd dat het Verizon wil overnemen. Voor de overname zou Vodafone bereid zijn om maar liefst 160 miljard dollar (ruim 116 miljard euro) neer te tellen.

Vodafone heeft de overnamegeruchten ontkend via een officiële mededeling aan de London Stock Exchange. In het bericht schrijft de directie dat er geen plannen zijn om een bod op Verizon uit te brengen.

Vodafone bezit 45 procent van Verizon Wireless, de mobiele tak van Verizon Communications. Een overname van Verizon Communications zou Vodafone een behoorlijk marktaandeel in de Verenigde Staten geven.

Verizon is in Amerika, na AT&T, de grootste aanbieder van vaste en mobiele telefonie. Het bedrijf heeft in de Verenigde Staten ruim 60 miljoen mobiele klanten. Vodafone had eind vorig jaar wereldwijd 198,6 miljoen klanten.

In 2004 voerde Vodafone al een strijd om de Amerikaanse mobiele beller. Toen bood Vodafone op AT&T Wireless. Concurrent Cingular bracht echter een hoger bod uit en ging er met de overnamepartner vandoor.