Dat schrijft Bloomberg op basis van bronnen binnen het bedrijf. Het zou alleen gaan om banen in Groot-Brittannië, waar het hoofdkwartier van Vodafone gevestigd is.

Joost Galema, woordvoerder van Vodafone Nederland, kan het bericht uit Groot-Brittannië nog niet bevestigen, maar zegt dat er in Nederland kritischer naar personeelskosten gekeken wordt. "Het is slecht weer in de markt, vooral op de zakelijke markt waar wij goed in vertegenwoordigd zijn."

Hand op de knip

Van gedwongen ontslagen zal in Nederland vooralsnog geen sprake zijn, maar de hand gaat wel op de knip. "We willen ons personeel flexibeler inzetten, zodat we openvallende vacatures niet hoeven in te vullen. Ook zullen we tijdelijke contracten kritischer bekijken."

Eind vorig jaar maakte Vodafone al plannen bekend om 1,2 miljard euro te bezuinigen tot 2011 om zo de winstgevendheid van het bedrijf veilig te stellen. Destijds sloot topman Vittorio Colao ontslagen al niet uit.

Goede cijfers

Ondanks de aangekondigde ontslagen in Groot-Brittannië zijn de laatst gepubliceerde kwartaalcijfers van Vodafone goed. Daarin zag het bedrijf de omzet wereldwijd met maar liefst 14 procent stijgen naar zo'n 11,5 miljard euro. In Nederland steeg de omzet in het laatste kwartaal met zo'n 13 procent naar 482,5 miljoen euro.

Waarom met zulke cijfers dan toch de ontslagen? Woordvoerder Joost Galema: "We moeten anticiperen op een snel verslechtende markt." Vodafone heeft 4.543.000 klanten in Nederland. Er werken circa 2000 mensen bij Vodafone Nederland.

Update: Vodafone maakt bekend 500 banen te gaan schrappen in Groot-Brittannië.