Dat schrijft althans NRC Handelsblad. De krant verwacht dat Versatel en Canal Digitaal de samenwerking woensdag bekend zullen maken.

Dankzij de samenwerking met Canal Digitaal zou het telecombedrijf toch aan de eis van de voetbalclubs kunnen voldoen voor een dekkingsgraad van 90 procent. Versatel kan nu slechts 60 procent van de Nederlandse huishoudens voetbal aanbieden via zijn adsl2+-netwerk.

Versatel wil niet op het bericht in NRC Handelsblad reageren. "We komen binnenkort met informatie over de manier waarop wij het dekkingsgebied willen uitbreiden", aldus een woordvoerder van het telecombedrijf.

Digitenne

Eerder waren er al berichten dat Versatel in gesprek zou zijn met diverse kabelbedrijven en Digitenne, dat digitale tv via de ether uitzendt. Digitenne ontkende vorige week bij monde van woordvoerder Ad Everaars dat de twee bedrijven serieus zouden onderhandelen over de live wedstrijdbeelden. Digitenne is alleen actief in de randstad. In dat gebied heeft Versatel al voldoende dekking.

Versatel verwierf eind vorig jaar de live uitzendrechten voor alle wedstrijden uit de eredivisie. Versatel betaalt 30,5 miljoen euro per seizoen. Het contract geldt voor drie jaar.

Het telecombedrijf heeft zich ten doel gesteld om voor het eind van dit jaar honderdduizend mensen te interesseren voor het nieuwe adsl-abonnement van 20 Mbps waarbij het mogelijk is om alle wedstrijden uit de eredivise te bekijken.

Versatel verwacht dat in augustus 2008 een half miljoen abonnees via het telecombedrijf naar live eredivisievoetbal zullen kijken. Canal+, dat nu de uitzendrechten heeft voor live voetbal, heeft zo'n kwart miljoen abonnees.