Met de telefoontarieven wil Xs4all concurreren met de tarieven die de voip-dienst Skype hanteert. Gebruikers van Voip Out betalen geen starttarief. Er zijn ook geen piek- en daltarieven. De voip-dienst van Xs4all is namelijk een nomadische dienst: gebruikers kunnen hun nummer overal ter wereld meenemen – zolang ze maar een internetverbinding hebben.

Om die reden rekent Xs4all geen roaming-kosten. Per bestemming geldt een vast tarief, ongeacht waarvandaan en wanneer de gebruiker belt. Een gesprek naar Frankrijk kost dus hetzelfde vanuit Nederland als vanuit Australië.

Bellen naar 0900-nummers en 112 is niet mogelijk. Facturatie vindt plaats via de maandelijkse Xs4all-nota.

B3G

Xs4all werkt voor Voip Out samen met het Franse bedrijf B3G. Dit bedrijf werkt al samen met een aantal internetaanbieders, waaronder T-Online. In Nederland deed de provider Hccnet in oktober vorig jaar een proef met B3G. Omdat Xs4all Hccnet heeft overgenomen, kon Xs4all het contract overnemen.

Xs4all-abonnees die van de Voip Out-dienst gebruik willen maken, kunnen zelf kiezen welke randapparatuur en software ze gebruiken. "Klanten wisselen ervaringen uit via usenet. Zij testen verschillende software en randapparatuur en kunnen elkaar helpen met de instellingen en het oplossen van problemen", vertelt Simon Hania, technisch directeur van Xs4all.

Abonnees die minder zin hebben in experimenten, kunnen gebruikmaken van een programma dat Xs4all aanbiedt voor het gebruik van voip: Xs4all Softphone.