Wie naar Volkskrant.nl surft wordt geconfronteerd met een pop-up scherm van het ANP. Trouw pakt het iets subtieler aan en vraagt de klant te klikken voordat het extra scherm verschijnt.

De nieuwsvoorziening wordt volledig gestuurd door het ANP. Het openspringende venster is een scherm van [email protected], voorzien van een logo van het betreffende dagblad. Dat logo is dan ook het enige verschil. De sites bieden hetzelfde nieuws.

Het ANP is alom aanwezig op internet. Vrijwel alle internetaanbieders bieden nieuwsberichten van het persbureau. De onafhankelijke nieuwssite Nu.nl is ook een grootgebruiker van ANP-berichten. De kopij van het persbureau dient ook als basis voor de gratis dagbladen Spits en Metro.

De twee kranten, beide onderdeel van het PCM-concern, zijn de eerste afnemers van de webdienst [email protected] Het persbureau zegt in onderhandeling te zijn met het Algemeen Dagblad en andere concerns. Binnen afzienbare tijd zullen nog meer websites dus hetzelfde nieuws bieden.Eerdere relevante berichten: Uitgeversconcern PCM splitst papier en internet (10 maart 2000) Dagbladen PCM worden gratis internetaanbieder (13 januari 2000)