Een reeks beledigende tweets hebben strategisch directeur Rakesh Agrawal van PayPal de das omgedaan. Een deel ervan is gericht aan zijn directe collega's bij de online betaaldienst. De tweets van de PayPal-topman, deels onbegrijpelijk en vol spelfouten, verschenen vanaf een uur of één 's nachts op zijn account. Dat Agrawal toen niet helemaal meer bij zinnen was, blijkt wel uit zijn taalgebruik.

Zo noemt hij onder meer Christina Smedley, PayPals vice president van internationaal communicatie, een "waardeloze middle manager" en nog erger: "een stuk stront". Even later schrijft hij: "People who should be fire from paypal Don Christmas a pool a kick", wat ondanks een autocorrectie-foutje of wat, wel zo veel wil zeggen dat sommige collega's naast ontslag ook wel een schop onder de kont verdienen.

Excuses niet langer afdoende

Reden voor PayPal om zijn strategisch directeur binnen enkele uren op straat te zetten, zo meldt Business Insider. Agrawal zelf beweert echter dat hij al ontslagen was voor het versturen van de tweets.

Dit terwijl hij de volgende ochtend wel al was begonnen met het versturen van excuses, ook via het microblog. Een lange werkdag en slaaptekort zouden de oorzaak zijn geweest. Ook dacht hij naar eigen zeggen dat hij privéberichten aan het versturen was.

Feit is dat Agrawal zichzelf eerder in verlegenheid gebracht heeft, toen hij in een comment op techsite VentureBeat de point-of-sale service van PayPal eveneens omschreef als een "stuk stront". Daar kwam hij na excuses bij PayPals president David Marcus nog mee weg. Maar dit keer dus niet.

Gelukkig hebben we de tweets nog:

(via Business Insider)