- Het beroemde platenlabel Motown heeft een fraaie webhalte. Je vindt er informatie, geluid- en beeldmateriaal van 'oer'-Motownartiesten zoals The Four Tops, Marvin Gaye en Gladys Knight & the Pips. Maar ook de actuele sound, zoals van Erykah Badu komt er aan bod.
http://www.motown.com - Je hebt mensen die postzegels verzamelen, of speldjes (tegenwoordig pins geheten) of buizenradio's. Voor die laatste groep heeft Stephan Smeets een bemiddelingspagina opgezet. De webhalte is niet commercieel van opzet. Stephan vraagt alleen bij een geslaagde transactie een bijdrage van een knaak voor de kosten van de software.
http://www.radioverzameling.nl/winkel - De wintersport Snowboarding wint nog steedsaan populariteit. Geen wonder dus dat aan dit fenomeen ook een uitgebreide Nederlandse webhalte is gewijd. En beheers je het jargon nog niet helemaal? Klik op eerst op Boardguide en vervolgens op Boarders Dictonary.
http://www.snowboard.nl - "Door veel webgebruikers, maar ook webaanbieders (providers) wordt het voorvoegsel 'WWW.' onnodig en overbodig gebruikt in de URL", meent de SAW3, hetgeen betekent Society Against abuse of WWW. Deze club wil "webgebruikers en -aanbieders wijzen op het zeer optionele karakter van het 'WWW.'-voorvoegsel". Daarnaast wil SAW3 er naar streven dat alle webhaltes bereikbaar zijn zonder 'WWW.'. Maar vooral moet 'overdadige slijtage' van de W-toets wereldwijd worden voorkomen. Overigens, WebWereld deugt, volgens de SAW3. Dat is een hele geruststelling.
http://saw3.com - Voor Cyber Kids:
Het blijkt uit de grotschilderingen in de prehistorische tijd en uit de enorme hoeveelheid tekenpakketten voor de PC: tekenen en kleuren was en blijft een populaire bezigheid. Kijk maar eens op de volgende webhalte vol kleurplaten van onder andere Dragonball, Pokemon, Digimon en de Teletubbies.
http://www.geocities.com/kleurplatenvoorjou