Volgens De Telegraaf zou Huisman vorige week aan de kant zijn gezet omdat de situatie onhoudbaar is geworden. Dit zou blijken uit een anonieme brief gericht aan Vittorio Serafino, de president-commissaris van Tiscali, die in het bezit is van de krant.

De anonieme afzender van de brief meldt onder meer dat Tiscali Nederland te laat of onvolledige cijfers aan het Italiaanse moederbedrijf zou sturen. Ook zou Huisman enkele dubieuze investeringen hebben gedaan.

"Dit is niet waar", verweert Huisman zich. "De financiële situatie van Tiscali Nederland is gezond geweest, uitgaven zijn altijd getoetst aan budgetten die via het budgetteringsproces de goedkeuring van het moederbedrijf hadden en pasten in de normale bedrijfsvoering."

Eén van de opmerkelijke investeringen is volgens De Telegraaf een bedrag van twee miljoen euro waarmee Tiscali Nederland de film 06/05 van Theo van Gogh mogelijk maakte. "Deze investering stond haaks op het investeringsbeleid van Tiscali, maar zou desondanks zijn doorgedrukt door de filmfanaat Huisman", aldus de krant.

Ook zou Huisman een half miljoen euro hebben gestoken in de organisatie van Sail Amsterdam. De voorzitter van dit evenement, Edgar Peer, is de buurman van Huisman. Hij leidde begin dit jaar de trouwceremonie van Huisman in Frankrijk.

Volgens Huisman was er niets mis met deze investeringen. "De sponsoring van een groot evenement als Sail en de productie van de film 06/05 zijn getoetst aan de marketingdoelstellingen van Tiscali. Deze sponsoring voldeed volledig aan deze doelstellingen en was in lijn met de daarvoor bestemde budgetten."

Ondernemingen

Huisman trouwde in februari met Patricia Spuijbroek, directeur Tiscali Nederland. "Er wordt gesuggereerd dat mijn vrouw en ik belangen zouden in andere ondernemingen die ook diensten verlenen en hebben verleend aan Tiscali. Dit is onwaar. Waar is, dat Tiscali zaken doet en heeft gedaan met ondernemingen waarvan de leiding in handen ligt van oud-collega's van Tiscali", schrijft Huisman.

Zo zou Tiscali de afgelopen jaren intensief zaken hebben gedaan met internetbedrijf Capcave. Dit bedrijf zat niet alleen tot voor kort in hetzelfde pand als Tiscali, maar kreeg ook een groot aantal opdrachten van het concern. Behalve Huisman zelf zou ook zijn echtgenote bij Capcave betrokken zijn, zo wordt volgens de krant bevestigd door de notulen van de aandeelhoudersvergadering van Capcave.

Vorige week werd het onmiddellijke vertrek van Huisman als topman bekendgemaakt. Volgens een eigen verklaring is de internetprovider in een nieuwe fase beland. Voor deze nieuwe fase is Tommaso Pompei een geschiktere persoon dan Huisman, aldus Tiscali.