Sullivan bekende vorig jaar dat hij zich had schuldig gemaakt aan het plegen van fraude, samenzwering en vervalsing van financiële documenten. Sullivan was ten tijde van de fraude de financieel directeur bij WorldCom. Zijn baas, directeur Bernhard Ebbers, werd vorige maand al tot een gevangenisstraf van 25 jaar veroordeeld. Ebbers gaat in beroep tegen dit vonnis.

De 43-jarige Sullivan is de belangrijkste getuige geweest tegen Ebbers. In de afgelopen week zijn vier voormalig WorldCom-medewerkers veroordeeld die hebben geholpen bij de fraude. In die zaken werden celstraffen van maximaal een jaar uitgesproken.

Met de veroordeling van Sullivan komt er een einde aan de fraudezaak van WorldCom. Door de fraude, met een omvang van elf miljard dollar, was WorldCom drie jaar geleden genoodzaakt uitstel van betaling aan te vragen. Vorig jaar veranderde het bedrijf zijn naam in MCI om het verleden achter zich te laten. Tot slot moest MCI aan de Amerikaanse beursautoriteit SEC nog 750 miljoen dollar schadevergoeding betalen.