Dinsdag gaat de elektronicabeurs CES officieel van start in het Las Vegas Convention Center in Las Vegas (Nevada) in de Verenigde Staten. Webwerelds uitgever IDG mocht even rondkijken en trof de volgende opvallende producten aan. Alvast een blik door het sleutelgat.

De CES is niet alleen een bron van enerverende presentaties, het is ook nogal eens een goede plek voor tenenkrommende presentaties en introducties. Een overzicht van 6 CES-missers.

De openingsspeech van Shawn G. DuBravac de Amerikaanse vereniging van fabrikanten van consumentenelektronica CEA, ging met name over de derde industriële revolutie die in zijn ogen gaande is: mass customization. Oftewel het combineren van maatwerk en massaproductie.

Denk bijvoorbeeld aan 3D-printing en aan smartphones die naar eigen wens kunnen worden vormgegeven. Dat lijkt voor de massa voorlopig nog even toekomstmuziek. Deze gadgets kunnen we wel op korte termijn verwachten:

1. De MiniDrone van Parrot is te besturen met een Android- of iOS-smartphone of tablet.

2. Dan de vliegende kikkerrobot Jumping Sumo van diezelfde ontwikkelaar. Het apparaat kan live videobeelden streamen en springt 90 centimeter de lucht in.

3. De duimgrote Connect Wireless Flash Drive van SanDisk kan naar meerder apparaten tegelijkertijd streamen.

4. De Tao Wellshell is een gymapparaat die in je zak past. Door te knijpen verbrand je calorieën, terwijl de digitale stressbal ook alles meet wat je op een dag doet. Via Bluetooth is er verbinding met je smartphone.

5. Nu overal ontwikkelen met Warp: de draagbare developmentkit die Freescale bedacht.

6. Deze nieuwe Archos smartwatch kost minder dan 100 dollar en is daarmee de goedkoopste tot dusver.

7. Tot slot de graancirkels die vorige week opdoken nabij Nevada. Deze bleken een geslaagde marketingstunt van chipfabrikant Nvidia.