Niet alleen gaat op 10 december bij de NS een nieuwe dienstregeling in, ook bij het streek- en stadsvervoer veranderen veel tijden en routes. Daarmee worden bedrijven en organisaties gedwongen om de reisgegevens op hun site aan te passen, waarschuwt Aarnout Mijling van de Reisinformatiegroep, bekend van 9292ov.nl.

Mijling vreest dat het na volgende week een rommeltje wordt met routebeschrijvingen. "Er verandert volgende week zoveel. Het is bijna niet meer bij te houden."

"Ik durf te wedden dat bijna niemand er al over heeft nagedacht om die aan te passen", aldus Mijling. Veel websites hebben ergens op een pagina wel een routebeschrijving naar hun kantoor staan. Overigens is Mijling niet echt te spreken over veel routebeschrijvingen. "Stop met dat gehobby en doet het dan goed met een link naar een goede routeplanner."

De Reisinformatiegroep heeft alle nieuwe dienstregelingen van alle ov-bedrijven in Nederland opgevraagd en verwerkt via de website. "Wie nu een routebeschrijving wil hebben na 10 december, krijgt al de route volgens de nieuwe dienstregelingen."

Naast de site 9292ov.nl is de Reisinformatiegroep ook verantwoordelijk voor de dienst Reiswijzer.nl. In deze routeplanner is onder meer ook een fileverwachting en de verwachte vertraging als gevolg van files geïntegreerd. "Dat is vrij uniek voor reisplanners", aldus Mijling. Ook kunnen gebruikers de route met het openbaar vervoer vergelijken met die per auto.