In het nieuwe contract staat onder meer dat het datacentrum van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu verhuist naar Getronics. De looptijd is één jaar, met de optie tot een jaar verlenging, staat op de site van Getronics. In 2004 gunde het ministerie van VROM ook al het ICT-beheer aan de KPN-dochter.

Met het contract is 30 miljoen euro gemoeid. Dit geld wordt gebruikt voor het beheer van 4.500 werkplekken bij het ministerie.

Werkplek beter beschikbaar

VROM wil er voor zorgen dat de werkplekken beter beschikbaar zijn. Getronics gaat ervoor zorgen dat ambtenaren ‘op elk gewenst moment en vanaf elke locatie’ met elkaar kunnen samenwerken.

De contractverlenging is mede tot stand gekomen omdat Getronics een concept biedt dat gebruikt kan worden voor de omstreden GOUD-werkplek. Dit project moet een uniforme desktop leveren voor verschillende ministeries. Ook moet het de opmaat vormen naar het gebruik van open standaarden.

Getronics heeft vorig jaar aangekondigd in ieder geval 21.000 van de GOUD-werkplekken te leveren aan de overheid. Het ministerie van VROM is naar eigen zeggen nu de grootste gebruiker die hierop is voorbereid.