Haar voormalige vriend had een pagina op Facebook aangemaakt waarop hij foto's plaatste van haar, waarbij hij die plaatjes had veranderd, dan wel met Photoshop had opgeleukt. Daarbij had de man onder meer haar hoofd geplaatst op de lichamen van naakte andere mensen, al dan niet actief in een seksueel samenzijn, schrijft The Wrap.

Facebook laat pagina maandenlang staan

Familieleden en vrienden werden door de ex-vriend uitgenodigd de pagina leuk te vinden en zo kwam de vrouw erachter dat de pagina bestond. Vervolgens heeft de vrouw, Ali, Facebook meerdere malen verzocht de pagina offline te halen; ook de vrienden en familieleden deden zo'n verzoek. Niettemin deed Facebook er maanden over om tot actie over te gaan.

De vrouw heeft de politie moeten inschakelen om Facebook te verplichten de data af te staan over de mogelijke identiteit van de dader. Nu sleept ze Facebook voor de rechter, en haar ex-vriend erbij. Facebook wordt onder meer overtredingen op de privacy verweten, plus nalatigheid. Daarnaast wil de vrouw het sociale netwerk wijzen op de serieuze impact van wraakporno.