Volgens de loterij worden winnaars openbaar geïdentificeerd om fraude te voorkomen. De anonieme winnares meldt dat ze heeft gezien wat er is gebeurd met andere loterijwinnaars en ze wil zichzelf dat lot besparen. De loterij staat erop dat de winnares de regels volgt, zo meldt de Washington Post.

De vrouw stapt daarom naar de rechter. "Ze wil de vrijheid houden om een supermarkt in te lopen of openbare evenementen bij te wonen zonder dat ze bekend staat of doelwit wordt omdat ze een half miljard dollar heeft gewonnen", schrijft haar advocaat.

Gepasseerd station

Het probleem is dat de winnares haar lot als privépersoon heeft getekend en dat haar identiteit als winnaar openbare informatie is die iedere burger kan inzien in de staat waar ze heeft gewonnen, New Hampshire.

Een manier om onthulling te voorkomen is door deel te nemen als stichting in plaats van als persoon, maar dat is in dit stadium een gepasseerd station omdat het lot is gekoppeld aan haar identiteit. Als ze het lot inlevert, wordt haar naam onthuld.