Op de nieuwe Digg-kloon Sk-rt.com ligt de nadruk op onderwerpen zoals ouderschap, mode en eten, zo laten de drie initiatiefnemers weten. De site is bedacht door Laurie Smithwick, Laura Mayes en Gabrielle Union die allen al ervaring hebben bij reclame-, marketing- of internetbedrijven.

Voor de site hebben de dames de open-sourcesoftware Pleg gebruikt. "We wilden niet opnieuw het wiel uitvinden. We wilden alleen nieuwe categorieën bedenken", aldus Laurie Smithwick.

De site is begin juni opengesteld aan een groepje gebruikers uit de familie- en vriendenkring. Binnen korte tijd kreeg de site meer bekendheid doordat gebruikers erover begonnen te schrijven op hun eigen blog, met een vermelding op Digg als hoogtepunt. Sk-rt.com kreeg vervolgens zoveel bezoekers dat de site direct al gedurende enkele uren was bezweken onder de drukte.

In tegenstelling tot Digg kunnen gebruikers van Sk-rt.com geen nieuwsverhalen naar beneden stemmen waar ze geen interesse in hebben. Lezers kunnen alleen aangeven welke verhalen ze wel waarderen waardoor de positie van het nieuwsverhaal op de site stijgt.