Vrouwen moeten niet bang zijn om te solliciteren op banen in de IT-sector als zij niet beschikken over een technisch diploma. Die angst is onnodig. Dat zegt algemeen directeur Adrienne Hall van Microsofts Trustworthy Computing Security-initiatief. Hall wijst op de grote carrièremogelijkheden voor vrouwen in de IT.

“Er zijn veel verschillende rollen voor vrouwen in de IT en security die niet vragen om een technische achtergrond. Ik ben werkzaam op een technisch gebied maar ik heb geen technisch diploma”, stelt de Microsoft-topvrouw in gesprek met Webwerelds Britse zustersite Computerworld.com.

Van alles in de praktijk leren

Hall werkt zelf al 23 jaar bij Microsoft, waar ze zichzelf naar binnen werkte door het bedrijf te overtuigen dat ze in staat was om alles te leren. Voor Microsofts Trustworthy Computing-initiatief, in 2002 opgezet na de beroemde memo van oprichter Bill Gates, focust Hall zich op de beveiliging van Microsofts eigen software, services en online-activiteiten.

Vrouwen met een niet-technisch diploma kunnen solliciteren op banen in onder meer IT-beheer, netwerkanalyse, en threat modelling, stelt Hall. “Kijk naar de breedte van de banen die er zijn. Stel jezelf open voor het leren van vaardigheden in een baan. Er is zoveel dat je in de loop van de tijd kunt leren. Je kunt certificaten halen. Je hoeft niet te starten met een informaticadiploma.”

Mannendominantie doorbreken

In haar ogen zijn er twee manieren voor vrouwen om hun sporen te verdienen in de door mannen gedomineerde IT-industrie. De eerste manier is assertief en proactief zijn. “Ik moedig vrouwen in het bedrijfsleven aan om hun hand op te steken en te vragen om projecten”, adviseert Hall. Zij benadrukt dat dit ook geldt voor mannen met introverte persoonlijkheden of andere ‘demografische minderheden’.

De andere manier die zij aanraadt, is het benaderen van een mentor. Hall gelooft sterk in het mentorschap waarbij vrouwen worden ondersteund op de werkvloer. Vrouwen moeten ook niet bang zijn om een mentor te banderen en te vragen om hen te begeleiden. “Het hebben van een mentor is enorm nuttig. Ik heb zelf op verschillende punten in mijn carrière verschillende mentors gehad, zowel mannen als vrouwen. Onderken wat je nodig hebt om te groeien en selecteer zelf de mensen die je daarbij kunnen helpen.”