Vrouwen hebben geen enkele interesse in de virtuele munteenheid Bitcoin, heeft onderzoeker Maurice de Hond uitgevonden. Hij deed namens het Nationaal Bitcoin Congres onderzoek naar het betalingssysteem in Nederland en dan bitcoins in het bijzonder. De uitkomsten zijn weinig schokkend.

Hype heeft het grote publiek bereikt

De hype rond de bitcoin heeft het grote publiek niet gemist; 70 procent van de bevolking heeft over de virtuele munt gehoord. Maar slechts 2 procent van de mannen heeft daadwerkelijk eens een betaling met bitcoins gedaan (0 procent van de vrouwen) en 5 procent van de mannen wil het in de toekomst gaan gebruiken. Vrouwen hebben daar geen interesse in.

Meer dan de helft van de bevolking heeft een negatieve indruk van bitcoins, 11 procent van de mensen denkt dat het belangrijk gaat worden in het betalingssysteem. De Hond blijft positief. "Onbekend maakt onbemind. Over drie jaar kan het cijfer compleet anders zijn."

Hieronder een interview met Maurice de Hond over het onderzoek.

Bitcoincongressen in Amsterdam Deze week staat in het teken van de bitcoin. Er twee congressen in Amsterdam. Op het Eerste Nationaal Bitcoin Congres op 15 mei in Amsterdam laat het Nederlandse bedrijfsleven en (semi) overheidsinstellingen zich bijpraten over het fenomeen Bitcoin. Onder de sprekers bevinden zich ondernemers, wetenschappers, investeerders, bestuurders, (centraal) bankiers en Bitcoin-specialisten. Lezers van Webwereld krijgen 15% korting door code NBC2014FMT bij aanmelding in te vullen. Daarnaast is er ook nog de internationale conferentie Bitcoin2014, die start op vrijdag 16 mei in Amsterdam.