VrouwOnline is nog maar nauwelijks onder de rokken van Ilse vandaan, of de vrouwenportal start met betaalde diensten. Met ingang van 3 juni start de portal met een serie online sekscursussen, waarvan een cursus pijpen de komende maanden het spits zal afbijten.

Volgens een persbericht zou er onder de bezoekers van de portal veel behoefte zijn aan 'informatie en tips over allerlei sekstechnieken'.

Voor VrouwOnline zijn de sekscursussen – die zowel voor de beginnende als de gevorderde zijn bedoeld - het eerste experiment met betaalde content. Voor ieder bezoek aan de cursus wordt 1,15 euro in rekening gebracht. Dit bedrag kan worden overgemaakt via de telefoonrekening van de bezoeker via de bekende SwitchPoint-techniek.

Na de cursus pijpen – inclusief 'deep throat-techniek' en 'tips om te snel klaarkomen te voorkomen' – staan onder meer cursussen erotische massage, kama sutra en masturbatie voor vrouwen op het programma.

VrouwOnline is sinds februari 2000 uitgegroeid tot de grootste vrouwenportal van Nederland met meer dan 650.000 unieke bezoekers per maand. De site dient als paraplu voor verschillende Sanoma-bladen als Libelle, Margriet, Viva, Cosmo, Flair en Bobo. Vorige week werd bekend dat de site in de toekomst niet meer zal worden onderhouden door de Ilse Media. Volgens het colofon is nu dat nog wel het geval.