Tevens gaat Rusland andere websites aanpakken die het auteursrecht schenden, aldus Techcrunch die zich basseert op een officieel document (pdf) op de website van het Office of the United States Trade Representative.

Volgens het document hebben de Verenigde Staten en Rusland besloten websites die inbreuk maken op het auteursrecht te sluiten. "Een voorbeeld hiervan is Allofmp3.com", aldus het document.

De populaire muziekwinkel Allofmp3 ligt al tijden onder internationaal vuur. Internationale brancheorganisaties stellen al langer dat de site piraterij stimuleert. Een Amerikaanse handelsvertegenwoordiger stelde eerder dat Rusland niet tot de WTO kan toetreden, zolang er sites zoals Allofmp3 zijn in het land.

De beheerders van de site hebben altijd ontkend illegaal bezig te zijn. Allofmp3.com zegt rechten af te dragen aan ROMS, een instelling die zegt de inkomsten af te dragen aan rechthebbende artiesten. Artiesten blijken echter nooit iets te ontvangen.

Er is forse internationale druk op Rusland om de site aan te pakken. De prijzen van Allofmp3.com zijn ongeveer eentiende van de kosten van een muziekbestand van bijvoorbeeld Apples Itunes.