Het 'Committee on Foreign Investments in the United States' (CFIUS) gaat zijn onderzoeksperiode van dertig dagen mogelijk uitbreiden met nog eens 45 dagen, zo meldt The Financial Times. Een dergelijke uitbreiding zou zeer ongebruikelijk zijn.

De groep investeerders wordt aangevoerd door Bain Capital dat 83,5 procent van de aandelen in handen wil krijgen. Het Chinese Huawei Technologies is in de race voor de rest van de aandelen. En juist die Chinese bemoeienis is een doorn in het oog van de Amerikaanse politiek en wordt zelfs gezien als 'een aanval op de nationale veiligheid van Amerika'. 3Com levert intrusion prevention-technologie aan het Pentagon dat vorig jaar claimde dat zijn IT-systemen onder vuur lagen van het Chinese leger.

Juni 2007 kondigde 3Com al aan dat het zijn beveiligingsdivisie TippingPoint naar de beurs wil brengen. Waarschijnlijk zag de netwerkreus al aankomen dat TippingPoint een overname van het moederbedrijf in de weg zou kunnen staan.

Het niet voor het eerst dat Amerikaanse autoriteiten een stokje steken voor een overname van Amerikaanse beveiligingstechnologie door een buitenlandse investeerder. Zo moest het Israëlische Check Point in 2006 uiteindelijk afzien van een overname van Snort-ontwikkelaar Sourcefire.

Bron: Techworld